PARC NATURAL DE L’ALT PIRINEU

Creat l’any 2003 pel Decret 194/2003, el Parc Natural de l’Alt Pirineu està format per quasi 80.000 hectàrees distribuïdes per les comarques del Pallars Sobirà i de l’Alt Urgell, de manera que és el més gran de Catalunya. Té com a objectius bàsics la protecció de tots els seus valors i l’ús responsable i sostenible d’aquest espai.

Amb un ric llegat cultural i natural, el Parc Natural de l’Alt Pirineu constitueix un territori únic on poder gaudir i desconnectar de la rutina. Uns 11.000 mil anys de presència humana han modelat tot un seguit de paisatges singulars d’alta muntanya dels que encara queda molt per saber. El Parc, a més de comptar amb una gran diversitat de fauna i flora, és també el refugi d’espècies amenaçades com el gall fer i l’ós bru, o d’endèmiques com la sargantana pallaresa.

Us deixem una petita enumeració de diferents aspectes o elements que podreu conèixer amb els nostres serveis: jaciments prehistòrics, serradores i molins hidràulics, observacions de fauna salvatge, astronomia, rastres de la Guerra Civil, itineraris de flora, esglésies i monestirs, vetllades literàries, etc. Podreu fer senderisme, raquetes de neu, rutes en ruc, etc. Us oferim una gran diversitat d’activitats portades a terme per professionals!

Penseu que dins del Parc hi ha el sostre de Catalunya, la Pica d’Estats (3143m), i que per totes les valls que el formen hi trobareu un seguit de pobles i poblets disposats a acollir-vos, amb moltes històries per explicar. De Sant Joan de l’Erm a la vall de Bonabé, de les bordes de Nibrós a la mollera d’Escalarre, de Sant Pere del Burgal a la vall de Siarb, per només dir alguns noms, teniu tot un món a l’abast.

Parc Natural de l'Alt Pirineu

vine a descobrir-lo!

Normes i consells

Cal conèixer les pautes de comportament. En aquest enllaç podreu trobar-les

Pàgina de normes i consells

Seu administrativa

Carrer de la Riba, 1
25595 Llavorsí (Lleida)
Tel: 973 622335
Fax: 973 622070
pnaltpirineu@gencat.cat

Web PNAP

Preguntes freqüents

Tot el que necessites per visitar el Parc Natural de l’Alt Pirineu

Preguntes freqüents