guies intèrprets

Ens apassiona la nostra feina!

Laia Acero

Laia Acero Casas

Guia de mitja muntanya, guia interpretadora del Parc Natural, llicenciada en ciències de l’activitat física i l’esport, mestra… però sobretot enamorada de l’aventura, del Pirineu, del Pallars, del viatge i de compartir-ho amb la gent.

La meva vida ha estat en gran part destinada a la muntanya, amb una motivació constant per conèixer, observar i aprendre de l’entorn.

Us vull acompanyar pels racons que tant m’agraden i ensenyar-vos algun dels seus secrets, tant per les valls com dalt dels cims.

guiesemuntanyaenruta@gmail.com
606 15 94 80

Montse Bacardit

Montse Bacardit Peñarroya

Nascuda a Sant Fruitós de Bages. Llicenciada en biologia. El doctorat sobre estanys de muntanya em va portar a viure als Pirineus el 2004. Les muntanyes, les valls, l’aigua, la roca, la neu i la vida salvatge em van enamorar, i em vaig establir a la Val d’Aran, la petita i singular vall atlàntica de cultura i llengua occitana. Actualment, a l’hivern em dedico a la predicció del perill d’allaus per als muntanyencs i els usuaris de les carreteres de la Val d’Aran. A l’estiu, canvio els esquís pel calçat de trescar.

És un plaer per mi guiar els visitants per descobrir el nostre estimat territori i conèixer i aprendre el divers i excepcional llegat natural i cultural. Com a curiositat: tot i no ser comarca de la Val d’Aran sinó que és Pallars Sobirà, el circ de Baciver i Estanhs del Rosari formen l’únic trosset del PNAP situat al vessant atlàntic, i es recomana l’excursió entrant des de la Val d’Aran.

M’hi acompanyeu?

montsebp@yahoo.es
699 73 90 76

Montse Ballbè

Montse Ballbè Herrero

Visc la natura de dia i de nit. M’agrada el somriure que noto a les persones que acompanyo mentre sento que alguna cosa canvia dins seu.

Gaudeixo amb les raquetes de neu a l’hivern, amb el so de la brama a la tardor, amb les flors canviants de primavera i els estanys a l’estiu.

Les meves especialitats són l’astronomia, el guiatge de natura i les activitats familiars.

montse@obagaactivitats.cat
619 93 82 67

Noemi Busquets

Noemi Busquets

A partir del meu personatge teatral i bufonesc de l’Esperanceta de casa Gassia, actual Ecomuseu de les Valls d’Àneu, dinamitzo espais d’interès cultural com el Despoblat de Santa Creu de Llagunes, alguns dels camins del Museu de Camins de la Vall de Siarb, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, el castell de València d’Àneu… a més de participar en fires i mercats del territori.

Les meves eines de treball són l’humor, la cultura i l’etnografia a més a més de comptar amb un entorn paisatgístic autèntic i de primera categoria. Transmetre el llegat cultural i natural del territori i sumar-hi riures fa de l’experiència al PNAP una vivència única i irrepetible.

esperanceta.cabaretpages@gmail.com
645 03 63 82

Miquel Angel Canal Servent

Miquel Angel Canal Servent

Nascut entre muntanyes, amant de la natura i les activitats d’aventura. Guia de muntanya i professor d’esquí, amb una llarga experiència tan professional com personal. Sempre a punt per descobrir-te els Pirineus, en totes les seves vessants. Deixa’t guiar d’una forma segura, enriquidora i engrescadora, sempre amb respecte i consciència, pel nostre entorn. Et puc guiar en quatre idiomes.

info@piritrek.com
680 23 94 23

Cesc Capdevila i Torrell

Cesc Capdevila i Torrell

Des de ben petit m’ha apassionat la natura i sobretot els ocells. Gràcies a ells, he volat per mig món.

Actualment treballo de guia de muntanya fent travesses i ho combino amb guiatges interpretatius de natura als Pirineus.

info@cesccapdevila.com
627 70 62 47

Iara Carreto Tejedo

Iara Carreto Tejedo

Pallaresa que s’ha criat envoltada de les muntanyes i la seva naturalesa. M’agradaria que els nostres visitants experimentessin el mateix sentiment pel territori de la mateixa manera que el valorem nosaltres.

Sóc massa curiosa, els meus principals interessos són la fauna, la flora i la formació de la gea, entre d’altres.

La meva formació: Bona Coneixedora del PNAP, Tècnica en guia, informació i assistències turístiques en l’àmbit del medi, Tècnica en Gestió Forestal i del Medi Natural. Principiant certificada en l’astronomia, i actualment, opositant per Agent Rural. Sempre interessada en obtindre nous coneixements.

carretotejedoiara@gmail.com
608 16 38 23

Ivan Catena

Ivan Catena Rodriguez

Disseny i execució d’activitats de diferents temàtiques per interpretar el llegat cultural i natural que guarden les valls de Cardós i la vall Ferrera.

Art Romànic, ús tradicional de les plantes, ós bru, evolució del paisatge, història, tallers de flora i fauna en general.

ivan@terravivaactivitats.net
645 56 19 22

Albert Cereza

Albert Cereza Castells

Sóc ambientòleg i amant de la natura i del Pirineu des que tinc ús de raó. Estic especialitzat en la divulgació de la fauna salvatge i els ecosistemes de muntanya. He fet de la meva passió un estil de vida.

salvatgines@gmail.com
627 75 32 05

Marta Gómez

Marta Gómez Nuño

Sóc ambientòloga, educadora ambiental i naturalista per defecte. Estic especialitzada en els guiatges d’interpretació de fauna i paisatge. M’apassionen les papallones i els petits detalls.

salvatgines@gmail.com
680 90 32 65

Oriol Grau

Oriol Grau

Sóc doctor en biologia i investigador en ecologia terrestre. Investigo l’impacte del canvi climàtic i el canvi global en ecosistemes pirinencs.

M’encanta donar a conèixer el magnífic llegat natural i cultural del Parc Natural de l’Alt Pirineu i dels seus entorns.

Com a guia interpretador puc fer guiatges de natura i d’interpretació del paisatge per a públics generals o especialitzats (en català, castellà, anglès, francès o aranès) a través de les empreses de guiatges del Parc.

grau.oriol@gmail.com
667 91 53 54

Elisabeth Martínez i Escala

Elisabeth Martínez i Escala

Entre estudis, viatges i treballs diversos, el meu esperit nòmada sempre ha anat orientat cap a les muntanyes i el compromís que tenim amb l’entorn natural.

Com a enginyera agrícola, ambientòloga i tècnica en responsabilitat social, economia circular i sostenibilitat, intento oferir el meu guiatge i vocació en el compromís amb el nostre medi i el seu llegat natural, cultural i social, a través de l’impuls i dinamització en les zones rurals i de muntanya.

Els darrers 6 anys he viscut entre la vall d’Ars i la vall de Castellbó del PNAP: 5 anys de guarda del refugi Ras de Conques, fent alguns guiatges per la vall de Sta Magdalena, i un any en el punt d’informació de la caseta del Parc a Sant Joan de l’Erm.

turismresponsable@gmail.com
699 28 29 32

Miquel Prat

Miquel Prat Sagalés

Tinc la sort des de fa més de vint anys de viure als boscos de Sant Joan de l’Erm i sóc bon coneixedor del seu paisatge, els seus racons i la seva gent; de les avetoses, els torrents, els rius, les clarianes, la fauna i la vegetació i també de la història que hi ha al darrera de cada lloc.

M’agrada voltar-hi tant a l’hivern fred i nevat com a l’estiu a vegades sec i calorós, tant a la primavera exultant i fresca com a la tardor de dies que s’escurcen.

Vaig néixer a Terrassa i vaig deixar a mitges els estudis d’economia per dedicar-me a l’esquí i a viure al Pirineu.

santjoandelerm@gmail.com
677 48 36 28

Cristina Simó Espinosa

Cristina Simó Espinosa

Et puc acompanyar a desvetllar històries d’esglésies, paisatges, castells, bordes i camins…, amb perspectiva de gènere i un context ben ampli. Espiaràs per una estona la vida del Parc.

csimo@ecomuseu.com
644 65 13 57

Francesc Rodríguez

Francesc Rodríguez i Ambel

La muntanya i la natura són les meves dues aficions que han esdevingut ofici. Com a naturalista i educador ambiental m’apassiona donar a conèixer el nostre territori: l’estètic i l’estàtic, la riquesa i la bellesa, i la nostra gran biodiversitat.

Les meves especialitats són la interpretació del paisatge, les papallones diürnes i els guiatges de muntanya.

francesc@obagaactivitats.cat
695 94 25 24

Jordi Torner

Jordi Torner Busqué

Enamorat del Pallars Sobirà en totes les seves dimensions, humana, històrica, cultural, i natural, els darrers anys m’he dedicat a conèixer-lo més, entendre’l millor i transmetre les seves particularitats, d’allò més petit a allò més gran, d’avui i del passat, fins a trobar en la combinació de totes les seves dimensions l’essència de la seva autenticitat i poder fer rutes guiades adaptades a les diferents estacions de l’any i per a tota mena de públics, des del fons de les valls fins als cims més alts, des del poble més petit fins al més gran, i traspassant fronteres fins al països veïns, Andorra i França, a través del Parc pirinenc de les 3 nacions, perquè tothom tingui l’oportunitat de descobrir un territori que val la pena conèixer, assaborir i gaudir.

info@visitsort.com
608 80 62 51