guies intèrprets

Ens apassiona la nostra feina!

Laia Acero

Laia Acero Casas

Guia de mitja muntanya, guia interpretadora del Parc Natural, llicenciada en ciències de l’activitat física i l’esport, mestra… però sobretot enamorada de l’aventura, del Pirineu, del Pallars, del viatge i de compartir-ho amb la gent.

La meva vida ha estat en gran part destinada a la muntanya, amb una motivació constant per conèixer, observar i aprendre de l’entorn.

Us vull acompanyar pels racons que tant m’agraden i ensenyar-vos algun dels seus secrets, tant per les valls com dalt dels cims.

guiesemuntanyaenruta@gmail.com
606 15 94 80

Montse Bacardit

Montse Bacardit Peñarroya

Nascuda a Sant Fruitós de Bages. Llicenciada en biologia. El doctorat sobre estanys de muntanya em va portar a viure als Pirineus el 2004. Les muntanyes, les valls, l’aigua, la roca, la neu i la vida salvatge em van enamorar, i em vaig establir a la Val d’Aran, la petita i singular vall atlàntica de cultura i llengua occitana. Actualment, a l’hivern em dedico a la predicció del perill d’allaus per als muntanyencs i els usuaris de les carreteres de la Val d’Aran. A l’estiu, canvio els esquís pel calçat de trescar.

És un plaer per mi guiar els visitants per descobrir el nostre estimat territori i conèixer i aprendre el divers i excepcional llegat natural i cultural. Com a curiositat: tot i no ser comarca de la Val d’Aran sinó que és Pallars Sobirà, el circ de Baciver i Estanhs del Rosari formen l’únic trosset del PNAP situat al vessant atlàntic, i es recomana l’excursió entrant des de la Val d’Aran.

M’hi acompanyeu?

montsebp@yahoo.es
699 73 90 76

Montse Ballbè

Montse Ballbè Herrero

Visc la natura de dia i de nit. M’agrada el somriure que noto a les persones que acompanyo mentre sento que alguna cosa canvia dins seu.

Gaudeixo amb les raquetes de neu a l’hivern, amb el so de la brama a la tardor, amb les flors canviants de primavera i els estanys a l’estiu.

Les meves especialitats són l’astronomia, el guiatge de natura i les activitats familiars.

montse@obagaactivitats.cat
619 93 82 67

Miquel Angel Canal Servent

Miquel Angel Canal Servent

Nascut entre muntanyes, amant de la natura i les activitats d’aventura. Guia de muntanya i professor d’esquí, amb una llarga experiència tan professional com personal. Sempre a punt per descobrir-te els Pirineus, en totes les seves vessants. Deixa’t guiar d’una forma segura, enriquidora i engrescadora, sempre amb respecte i consciència, pel nostre entorn. Et puc guiar en quatre idiomes.

info@piritrek.com
680 23 94 23

Cesc Capdevila i Torrell

Cesc Capdevila i Torrell

Des de ben petit m’ha apassionat la natura i sobretot els ocells. Gràcies a ells, he volat per mig món.

Actualment treballo de guia de muntanya fent travesses i ho combino amb guiatges interpretatius de natura als Pirineus.

info@ramatdecamins.cat
627 70 62 47

Ivan Catena

Ivan Catena Rodriguez

Disseny i execució d’activitats de diferents temàtiques per interpretar el llegat cultural i natural que guarden les valls de Cardós i la vall Ferrera.

Art Romànic, ús tradicional de les plantes, ós bru, evolució del paisatge, història, tallers de flora i fauna en general.

ivan@terravivaactivitats.net
645 56 19 22

Albert Cereza

Albert Cereza Castells

Sóc ambientòleg i amant de la natura i del Pirineu des que tinc ús de raó. Estic especialitzat en la divulgació de la fauna salvatge i els ecosistemes de muntanya. He fet de la meva passió un estil de vida.

salvatgines@gmail.com
627 75 32 05

Marta Gómez

Marta Gómez Nuño

Sóc ambientòloga, educadora ambiental i naturalista per defecte. Estic especialitzada en els guiatges d’interpretació de fauna i paisatge. M’apassionen les papallones i els petits detalls.

salvatgines@gmail.com
680 90 32 65

Oriol Grau

Oriol Grau

Sóc doctor en biologia i investigador en ecologia terrestre. Investigo l’impacte del canvi climàtic i el canvi global en ecosistemes pirinencs.

M’encanta donar a conèixer el magnífic llegat natural i cultural del Parc Natural de l’Alt Pirineu i dels seus entorns.

Com a guia interpretador puc fer guiatges de natura i d’interpretació del paisatge per a públics generals o especialitzats (en català, castellà, anglès, francès o aranès) a través de les empreses de guiatges del Parc.

grau.oriol@gmail.com
667 91 53 54

Elisabeth Martínez i Escala

Elisabeth Martínez i Escala

Entre estudis, viatges i treballs diversos, el meu esperit nòmada sempre ha anat orientat cap a les muntanyes i el compromís que tenim amb l’entorn natural.

Com a enginyera agrícola, ambientòloga i tècnica en responsabilitat social, economia circular i sostenibilitat, intento oferir el meu guiatge i vocació en el compromís amb el nostre medi i el seu llegat natural, cultural i social, a través de l’impuls i dinamització en les zones rurals i de muntanya.

Els darrers 6 anys he viscut entre la vall d’Ars i la vall de Castellbó del PNAP: 5 anys de guarda del refugi Ras de Conques, fent alguns guiatges per la vall de Sta Magdalena, i un any en el punt d’informació de la caseta del Parc a Sant Joan de l’Erm.

turismresponsable@gmail.com
699 28 29 32

Miquel Prat

Miquel Prat Sagalés

Tinc la sort des de fa més de vint anys de viure als boscos de Sant Joan de l’Erm i sóc bon coneixedor del seu paisatge, els seus racons i la seva gent; de les avetoses, els torrents, els rius, les clarianes, la fauna i la vegetació i també de la història que hi ha al darrera de cada lloc.

M’agrada voltar-hi tant a l’hivern fred i nevat com a l’estiu a vegades sec i calorós, tant a la primavera exultant i fresca com a la tardor de dies que s’escurcen.

Vaig néixer a Terrassa i vaig deixar a mitges els estudis d’economia per dedicar-me a l’esquí i a viure al Pirineu.

santjoandelerm@gmail.com
677 48 36 28

Cristina Simó Espinosa

Cristina Simó Espinosa

Et puc acompanyar a desvetllar històries d’esglésies, paisatges, castells, bordes i camins…, amb perspectiva de gènere i un context ben ampli. Espiaràs per una estona la vida del Parc.

csimo@ecomuseu.com
644 65 13 57

Francesc Rodríguez

Francesc Rodríguez i Ambel

La muntanya i la natura són les meves dues aficions que han esdevingut ofici. Com a naturalista i educador ambiental m’apassiona donar a conèixer el nostre territori: l’estètic i l’estàtic, la riquesa i la bellesa, i la nostra gran biodiversitat.

Les meves especialitats són la interpretació del paisatge, les papallones diürnes i els guiatges de muntanya.

francesc@obagaactivitats.cat
695 94 25 24

Jordi Torner

Jordi Torner Busqué

Enamorat del Pallars Sobirà en totes les seves dimensions, humana, històrica, cultural, i natural, els darrers anys m’he dedicat a conèixer-lo més, entendre’l millor i transmetre les seves particularitats, d’allò més petit a allò més gran, d’avui i del passat, fins a trobar en la combinació de totes les seves dimensions l’essència de la seva autenticitat i poder fer rutes guiades adaptades a les diferents estacions de l’any i per a tota mena de públics, des del fons de les valls fins als cims més alts, des del poble més petit fins al més gran, i traspassant fronteres fins al països veïns, Andorra i França, a través del Parc pirinenc de les 3 nacions, perquè tothom tingui l’oportunitat de descobrir un territori que val la pena conèixer, assaborir i gaudir.

info@visitsort.com
608 80 62 51